Workshop: Dans – Beweging

Workshop Dans beweging

Evenement details

  • zaterdag | 14 oktober 2023
  • 10:00 - 13:00
  • De Brug (sportcentrum Pro Persona), Wolfheze 2, Wolfheze
  • €35,00Deelname

Groovement is een geïmproviseerde dans en bewegingsmethode voor iedereen. Je beweegt op je eigen niveau om jouw lichaam te (her)ontdekken en vitaal te voelen.

Groovement is een bewegingsmethodiek waarin gegrondheid, zachtheid, driedimensionaliteit en fysieke articulatie centraal staan. Groovement wisselt tussen vooraf vastgelegde oefeningen en improvisatie, waar de aandacht wordt gegeven aan kwaliteiten, sensaties en dynamiek in plaats van de vorm. Er wordt gewerkt aan coördinatie, kracht, weerstand, creativiteit en interactie door verschillende niveaus van snelheid, hoogte, grootte, intentie, expressie en gebruik van de ruimte te maken. Groovement is toegankelijk voor iedereen, alle niveaus, leeftijden en achtergronden! Het wordt gegeven in een veilig omgeving, met plezier en respect voor jouw lichaam zodat je vitaal in lichaam en geest kunt zijn!

Cursusleidster: Fernanda Silva
Fernanda Silva is choreograaf, docent en danstherapeut in opleiding, geboren in Portugal en gevestigd in Arnhem. Ze geeft workshops en lessen voor professionals en dansliefhebbers, maakt choreografie voor ArtEZ en is oprichter van Groovement Dance.

Bijzonderheden:
Ook dit jaar worden er op zes zaterdagen, verspreid over september, oktober en november diverse workshops gegeven in Wolfheze. Ga aan de slag met productontwerp, schrijven, theater maken, drukkunst, dans en/of schilderen. Meld je aan voor jouw cursus en zet ‘m in de agenda. Er is namelijk genoeg te leren; van elkaar én van onze creatieve professionals.

De cursussen worden gegeven op het Pro Persona park. De afstand tussen het terrein en de samenleving en daarmee de mensen met én zonder psychiatrische kwetsbaarheden, kan soms groot zijn. Aan de hand van workshops gaan we op zoek naar verbinding.

Inschrijven kan per workshop en kost €35,- inclusief lunch.

Aanmelden / algemene info:
Locatie: Pro Persona park Wolfheze
Inschrijven: https://qrco.de/kunstzinnig
Tijden: 10.00 – 13.00
Aantal cursisten: +/- 10 per workshop
Vragen: zin@propersona.nl of 06 50037459