Workshop: Druktechnieken

Workshop: Druktechnieken

Evenement details

  • zaterdag | 11 november 2023
  • 10:00 - 13:00
  • Nederveluwe (Pro Persona), Wolfheze 2, Wolfheze
  • €35,00Deelname

Wil jij kunst maken met een melkpak en een pastamachine? Tijdens deze workshop experimenteer je met druktechnieken om tot mooie composities te komen.

Hoe creëer je met oude melkpakken en een pastamachine een serie kleine kunstwerken? Tijdens de workshop gaan we aan de slag met een aantal eenvoudige druktechnieken die zorgen voor verrassende resultaten. Door te graveren, knippen en te snijden experimenteren we met de mogelijkheden van de technieken en gaan we op zoek naar interessante composities. We combineren beeldende tegenstelling zoals bijvoorbeeld abstract – figuratief, lijn – vlak, organisch – geometrisch, etc. om tot balans in beeld te komen.

Aan het eind van de workshop maak je een selectie van 3-5 kleine werken die samen een serie vormen. Laat je verrassen door de spontaniteit en gevoeligheid van afdrukken maken op papier!

Cursusleidster: Milou Trouwborst
Milou Trouwborst (1991) werkt als illustrator. Ze illustreert het liefst binnen de poëzie, literatuur en cultuur; daar waar er veel ruimte is voor experiment en emotie in beeld. Analoog werk blijft haar verassen en haar doel is om daarmee met zo min mogelijk beeld zo veel mogelijk op te roepen.

Bijzonderheden:
Ook dit jaar worden er op zes zaterdagen, verspreid over september, oktober en november diverse workshops gegeven in Wolfheze. Ga aan de slag met productontwerp, schrijven, theater maken, drukkunst, dans en/of schilderen. Meld je aan voor jouw cursus en zet ‘m in de agenda. Er is namelijk genoeg te leren; van elkaar én van onze creatieve professionals.

De cursussen worden gegeven op het Pro Persona park. De afstand tussen het terrein en de samenleving en daarmee de mensen met én zonder psychiatrische kwetsbaarheden, kan soms groot zijn. Aan de hand van workshops gaan we op zoek naar verbinding.

Inschrijven kan per workshop en kost €35,- inclusief lunch.

Aanmelden / algemene info:
Locatie: Pro Persona park Wolfheze
Inschrijven: https://qrco.de/kunstzinnig
Tijden: 10.00 – 13.00
Aantal cursisten: +/- 10 per workshop
Vragen: zin@propersona.nl of 06 50037459