Workshop: Sieraden maken

Workshop: Sieraden maken

Evenement details

  • zaterdag | 25 november 2023
  • 10:00 - 13:00
  • Technisch Centrum (Pro Persona), Wolfheze 2, Wolfheze
  • €35,00Deelname

Op een onderzoekende en experimentele wijze gaan we samen het creatieve proces aan, met als einddoel een eigen sieraad maken.

We beginnen met het inleiden van het onderwerp. Want wat voor sieraden zijn er eigenlijk allemaal en waarvoor worden sieraden gedragen? Draag jij sieraden en welke relatie heb jij daarmee? Ik ben benieuwd naar jullie verhaal. Tijdens het maken staat het experiment voorop, we gaan eindeloze hoeveelheid proeven maken uit ijzerdraad en blik om te onderzoeken wat de mogelijkheden van het materiaal zijn. Na een uitgebreid vormonderzoek gaan we uiteindelijk één proef uitwerken in messingdraad of messingplaat. Tijdens het maakproces zal ik je begeleiden het gebruik van gereedschappen en technieken voor een optimaal resultaat.

Cursusleidster: Daan Kruijssen
Door mijn dyslexie had ik veel moeite met de basisvakken op school. Ik miste een plek waar ik het even niet fout deed en wel in uitblonk. Dit heeft mij gevormd tot de docent die ik nu ben. Binnen het creatieve proces bestaat er namelijk geen goed of fout zoals bij andere vakken. Als iets niet goed of fout is, wat is het dan wel? Je leert hierdoor op een andere manier te communiceren. Kunst geeft de ruimte en vrijheid om te ontdekken en te onderzoeken wie je bent en wat je vindt. Als ik geen workshop geef kun je me vinden in mijn atelier. Hier werk ik aan een collectie sieraden of werk ik in opdracht aan de mooiste creaties uit edelmetaal.

Bijzonderheden:
Ook dit jaar worden er op zes zaterdagen, verspreid over september, oktober en november diverse workshops gegeven in Wolfheze. Ga aan de slag met productontwerp, schrijven, theater maken, drukkunst, dans en/of schilderen. Meld je aan voor jouw cursus en zet ‘m in de agenda. Er is namelijk genoeg te leren; van elkaar én van onze creatieve professionals.

De cursussen worden gegeven op het Pro Persona park. De afstand tussen het terrein en de samenleving en daarmee de mensen met én zonder psychiatrische kwetsbaarheden, kan soms groot zijn. Aan de hand van workshops gaan we op zoek naar verbinding.

Inschrijven kan per workshop en kost €35,- inclusief lunch.
Aanmelden / algemene info:
Locatie: Pro Persona park Wolfheze
Inschrijven: https://qrco.de/kunstzinnig
Tijden: 10.00 – 13.00
Aantal cursisten: +/- 10 per workshop
Vragen: zin@propersona.nl of 06 50037459