Bloembollen planten aan Wolfhezerweg in een uurtje gepiept

De gaten in de berm waren door de gemeente al gemaakt. Wat restte was het vullen met bloembollen en de gaten dichtmaken. Dat was met een flink aantal kinderen en ouders zo gepiept. Volgend voorjaar zijn de entrees van het dorp, ter hoogte van Het Schild en het viaduct over de A50 één bloembollenzee.

De actie was bedacht door Jakob Huizinga en Julia Donkers, beide bewoners aan de Wolfhezerweg. De gemeente Renkum was enthousiast over het idee en werkte mee. De bloembollen en het maken van de gaten werd door de gemeente verzorgd. Ook nam de gemeente het planten van de bollen bij Het Schild voor haar rekening. Afgesproken was dat rondom het viaduct over de A50 door bewoners ingeplant zou worden.

Vandaag, zaterdag 6 november was het zover. Het was met de flinke groep kinderen en volwassenen een klein klusje. In een mum van tijd zaten flinke stapels bloembollen in elk gat. Het was al bijna voor te stellen hoe uitbundig dat in maart, april en mei volgend jaar moet bloeien.

Wie zelf aan de slag wil met bloembollen in de berm voor het huis, dit is de tijd van het jaar om de bloembollen te planten.