Burendag 2020 groot succes

Burendag 2020 in Wolfheze is een groot succes geworden. Zaterdag 26 september was het schoolplein omgetoverd tot houtwerkplaats. Op het programma: zelf een nestkastje maken.

Een grote opkomst, veel nieuwe gezichten en gezelligheid. Veel dorpsgenoten kwamen naar het schoolplein om elkaar te ontmoeten bij een lekker kopje koffie ☕️ en appelgebak. Daarnaast is er hard gewerkt en zijn er uiteindelijk 37 nestkastjes gemaakt om de eikenprocessierups in Wolfheze te bestrijden. Theo Jurius had hout voorgezaagd en er waren mallen om op de juiste plaatsen de gaten voor de schroeven te boren. Groot en klein was noest aan de slag.

Als dank voor gebruik van het schoolplein en de gastvrijheid is er voor de school – en juf Sjanie in het bijzonder – een nestkastje gemaakt. Er zijn overigens nog 3 pakketjes over om kastjes mee te maken, mocht iemand een leuk idee hebben…

Er stond een pot voor een vrijwillige bijdrage, bedoeld ter ondersteuning van de beweegtuin die Pro Persona op haar terrein wil realiseren. De tuin is bedoeld voor iedereen. De pot leverde € 130,00 op, een prachtig resultaat en al met al een groot succes van Burendag 2020.