Collecte Oranjefonds 11 – 15 juni 2019

In Wolfheze zijn door het jaar heen diverse ‘Goede Doelen’ actief aan het collecteren. Brandwondenstichting, Hartstichting, Koningin Wilhelmina Fonds, Maag Lever Darm Stichting, ze kunnen in Wolfheze altijd op warme steun en euro’s rekenen.

Wij willen nu uw aandacht vragen voor een collecte voor uzelf, namelijk de collecte voor het Oranjefonds. Het Oranjefonds heeft als doel Nederland mooier en socialer te maken. Het Oranjefonds ondersteunt sociale initiatieven waarbij 100% van de opbrengst wordt besteed aan een betrokken samenleving. Het Oranjefonds is ook de organisatie achter NL-Doet en de Burendag, en ondersteunt deze dagen met een financiële donatie voor materiaal en promotie. Op deze manier is de collecte van het Oranjefonds al voor een deel bestemd voor ons mooie dorp. De collecte wordt van 11 t/m 15 juni gehouden en dorpsgenoot Monique van Limpt heeft zich opgeworpen om dit te regelen. Collectanten zijn van harte welkom. Wil je helpen? Stuur dan even een mailtje naar Monique.

Maar de collecte van het Oranjefonds levert ook direct geld op voor initiatieven in Wolfheze. De vereniging Dorpsbelang Wolfheze krijgt namelijk 50% van de collecte-opbrengst om zelf te besteden aan leefbaarheid en saamhorigheid. En Dorpsbelang bekostigt daarmee de activiteiten van Sterk Wolfheze. De collecte van 2018 is aangewend om een aantal activiteiten voor vrijwilligers te organiseren op 3 maart, 25 mei en 12 juni. Ook is vorm gegeven aan het ‘digitale dorpshuis’, met een eigen portal dat is aangesloten bij Sterk Renkum. Verder heeft Sterk Wolfheze tijdens de Burendag een vrijwilligersmarkt georganiseerd.

Ook voor 2019 is de collecte van het Oranjefonds bestemd voor de activiteiten in het kader van Sterk Wolfheze. Naast de ondersteuning tijdens NL-Doet, enige weken geleden bij het Glider Museum, willen we wederom de Burendag in oktober, en een aantal activiteiten om vrijwilligers te werven, met uw geldelijke steun organiseren. Ook wordt er gewerkt aan een eigen ‘glossy’ informatieboekje als één van de communicatiemiddelen om elkaar te informeren over het aanbod van vrijwilligerswerk. Daarmee gaat Sterk Wolfheze de leefbaarheid en saamhorigheid in Wolfheze onderhouden en verbeteren.

Steun Sterk Wolfheze – steun het Oranjefonds!

Dorpsbelang Wolfheze – Sterk Wolfheze