De buurtbus rijdt weer

De buurtbus in de gemeente Renkum rijdt met ingang van maandag 30 november weer. De dienstregeling blijft voorlopig wel beperkt tot de verbinding tussen Wolfheze – Oosterbeek – Doorwerth. Heelsum en Renkum worden naar verwachting in de eerste maanden van 2021 weer in de buurtbusroute opgenomen.

De buurtbussen in de gemeente Renkum hebben niet meer gereden sinds de corona-uitbraak in maart van dit jaar. De zorg voor de gezondheid van de reizigers en van de vrijwillige chauffeurs van de buurtbussen kon in buurtbussen niet worden gegarandeerd. De buurtbussen zijn inmiddels corona-proof gemaakt. De chauffeurscabine is nu afgeschermd met een kuchscherm en de buurtbussen zijn uitgerust met een extra luchtfilter. Voorlopig blijft een mondkapje verplicht voor de reizigers. Ook kan de buurtbuschauffeur de reizigers tijdelijk niet helpen met het in- en uitstappen en bij het vastzetten van rollators en boodschappenwagentjes.

Wij zijn verrast door het geluidsvolume van de ventilator en het luchtfilter. Hermes erkent dit probleem en gaat er wat aan doen, maar dat kan een maand of langer duren. Wij willen proberen de reizigers intussen toch van te dienst zijn en gaan daarom vanaf maandag 30 november rijden.

De buurtbus rijdt nu 12 jaar in de gemeente Renkum en maakt deel uit van het net van openbaar vervoer van Breng in de gemeente Renkum. De buurtbus verbindt op werkdagen en op zaterdagen elk uur alle de dorpen Wolfheze, Oosterbeek en Doorwerth met elkaar. De buurtbus kan door iedereen worden gebuikt. Van tevoren bellen is niet nodig. Bij het instappen kan de OV-chipkaart worden gebruikt. De chauffeur verkoopt ook losse kaartjes voor wie geen OV-chipkaart heeft. De losse kaartjes kunnen alleen met een bankpas worden betaald.

Bron: Buutbus Veluwezoom-West