Ester haakt 1200 poppies voor gliderpiloten

Het is gelukt. Er zijn ruim 1200 Poppies gehaakt voor het herdenkingsmoment van 17 september in Wolfheze. De meesten zijn van de hand van Ester van Puijenbroek, en met wat hulp van vriendinnen en het Crea Cafe in Wolfheze is dit prachtige project tot een afronding gekomen, want na het haken, moesten ook nog de knopen worden aangenaaid.

Het getal verwijst naar het aantal piloten dat met de gliders (transportzweefvliegtuigen) ingezet zijn voor de Slag om Arnhem en ook de landingzone rondom Wolfheze, Renkum en Heelsum hadden. Voor elke piloot heeft Ester een Poppy gehaakt. Zodat wij niet vergeten!

De Poppies zijn tot een grote krans samengevoegd, rondom een herdenkingsplaat. De eerste tentoonstelling vindt plaats op 17 september 2019 om 13.00 uur bij het Glidermuseum in Wolfheze. Hierna zullen ze de gehele herdenkingsweek te zien zijn op verschillende locaties in Wolfheze:

  • 17, 18, 19 september: Glider Museum
  • 17 september: Openlucht theater ‘de Klaproos’ – herdenkingsconcert
  • 20 en 21 september: De tent bij de ingang van camping Lindenhof
  • 22 september: bij de Glider Pilot Bank, dorpsplein in Wolfheze- Herdenkingsceremonie

De poppies zijn na de herdenkingsweek te koop in onder meer het Glidermuseum en de Heerlijkheid Wolfheze. De opbrengst zal gaan naar 3 verschillende doelen die iets met het onderwerp Glider Pilot, Glider of veteranen te maken hebben.

Iedereen is van harte welkom een van de herdenkingsmomenten of het Glidermuseum te bezoeken.
Meer informatie: Ester van Puijenbroek email: landgirl@online.nl of telefoon: 06 12558589