Dahlia Spektakel op De Boschhoeve in Wolfheze

Dhaliaspektakel de Boschhoeve

Evenement details

  • zaterdag | 2 september 2023
  • 10:00
  • Kwekerij De Boschhoeve

Zo veelzijdig is de dahlia

Op zaterdag 2 en zondag 3 september 2023 maakt Kwekerij/Tuin De Boschhoeve deel uit van een open tuinenweekend (vier tuinen) met de dahlia in de hoofdrol.

Deelnemende tuinen zijn De Hubertushof en In de Boomgaard (de tuin van Marieke Nolsen), allebei in Leusden, de Beukenhof in Barneveld en de privétuinen van Kwekerij/Tuin De Boschhoeve in Wolfheze. Elke tuin heeft een heel eigen karakter maar toch is er op zijn minst één gemeenschappelijke noemer en dat is het inspirerende gebruik van dahlia’s.

Deze veelzijdige bloemen stelen de show in grote én kleine tuinen, zowel solitair als in groepen, in borders én in de pluktuin. Want als dahlia’s eenmaal bloeien kun je er de hele zomer, tot aan de eerste nachtvorst, van blijven plukken.

In de diverse tuinen en borders van De Boschhoeve is de dahlia ruim vertegenwoordigd. Van kleine pomponnetjes tot bloemen van schotelformaat en alles daar tussenin. Tijdens dit open tuinenweekend zijn er (meestal) geen dahliaplanten meer te koop maar er kan wel volop van worden geplukt. Ook kan het zien van zoveel verschillende dahlia’s helpen bij het maken van plannen voor de tuin van volgend jaar.

Voor de inwendige mens wordt gezorgd met koffie en thee met wat lekkers. Toegang is gratis.

Kwekerij/Tuin De Boschhoeve
Dineke Logtenberg
Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze
Tel. 026- 4821231
www.boschhoeve.nl