Film Wolfheze 1968 bij Omroep Gelderland

Tv Gelderland Wolfheze 1968

Evenement details

  • maandag | 4 april 2022
  • 17:20 - 23:59

Op maandagavond 4 april a.s. zendt TV-Gelderland in het programma Ons Dorp vanaf ongeveer 17.20 uur de film uit die in 1968 over Wolfheze is gemaakt. De film wordt elk uur herhaald en slechts onderbroken door het nieuws.

De film is uit een periode die deels onbezorgdheid en onbevangenheid uitstraalt, terwijl er ook aangepakt moest worden. Een tijdperk waarin de dorpen en kleine steden besloten en gelukkige
gemeenschappen lijken waar iedereen elkaar kent en groet.

TV-Gelderland schrijft in de beschrijving:
Een dromerig dorp ergens verscholen in de bossen op de Veluwe. Dat is het beeld wat we krijgen van Wolfheze in 1968. We zien het station waaraan het dorp zijn bestaan te danken heeft. Want zonder dat station waren het psychiatrisch ziekenhuis en het blindeninstituut het Schild nooit neergestreken op de heidevelden ten noorden van Oosterbeek. Dat die instellingen in ’68 nog een stevige vinger in de pap hadden blijkt al uit het feit dat het een medewerkster van het Schild was die de filmploeg naar Wolfhezen haalde. Woonde je in Wolfheze dan werkte je bij een van beide instellingen of was je een van de vele zelfstandige ondernemers in het dorp. En daarnaast was er een grote groep gepensioneerden die op de rust en het groen van Wolfheze afkwamen.

Meer informatie over deze film staat er in Aflevering 74 van ‘De Duizendjarige Den vertelde’ in de Wolfskreet van maart 2022.