Informatieavond recreatiezonering Wolfheze, dinsdag 13 september

Wolfhezerheide, Foto: José Jagers

Evenement details

  • dinsdag | 13 september 2022
  • 19:30 - 21:30
  • Fletcher Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17, 6874 AA Wolfheze
  • €0,00Deelname

Natuurmonumenten organiseert een informatieavond over de recreatiezonering voor natuurgebied Wolfheze. Recreatiezonering biedt belevingsruimte voor recreatie én rust voor kwetsbare planten, vogels, reptielen, amfibieën en grote en kleine zoogdieren. De zoneringsmaatregelen zijn onderdeel van het Recreatiezoneringsplan Veluwe van de provincie Gelderland. Hiermee wordt gewerkt aan een betere balans tussen recreatie en natuur op de Veluwe.

Met de constructieve input van bewoners, gebruikers en betrokkenen ligt er sinds mei 2022 een plan met zoneringsmaatregelen dat moet zorgen voor een goede balans tussen natuur en recreatie in natuurgebied Wolfheze. Op de meest kwetsbare plekken worden planten en dieren beschermd door ze meer rust te bieden. Waar nodig verlegt Natuurmonumenten paden en routes. Voorop staat dat natuurgebied Wolfheze toegankelijk en beleefbaar blijft.

Tijdens de bijeenkomst worden geïnteresseerden geïnformeerd over wat de zoneringsmaatregelen specifiek betekenen voor Wolfheze. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Locatie en aanmelden
De informatieavond vindt plaats op dinsdag 13 september van 19.30 tot 21.30 uur bij Fletcher Hotel Wolfheze. Adres: Wolfhezerweg 17, 6874 AA Wolfheze. Geïnteresseerden en afgevaardigden van betrokken organisaties (graag 1 afgevaardigde per organisatie) kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar secrzvij@natuurmonumenten.nl onder vermelding van ‘Bijeenkomst recreatiezonering Wolfheze 13 september’.

Wat is recreatiezonering?
De Veluwe is een prachtig natuurgebied, met haar rijke natuur en variatie aan landschappen. Recreanten komen er graag om van de prachtige natuur te genieten. Dat willen we graag zo houden. Daarom zoeken we naar een nieuwe, betere balans tussen de ruimte voor de natuur en de mens. Want de natuur op de Veluwe gaat achteruit. Een van de oorzaken is verstoring door recreatie, verkeer en evenementen. Vooral in kwetsbare delen van de Veluwe hebben planten en dieren hieronder te lijden. Zo erg zelfs dat sommige soorten van de Veluwe dreigen te verdwijnen of uit te sterven met als risico dat we de soortenrijke natuur op de Veluwe kwijtraken.