Informatiebijeenkomst woningsplitsing

Woningsplitsing

Evenement details

  • maandag | 26 februari 2024
  • 19:30 - 21:00
  • Gemeentehuis, Generaal Urquhartlaan 4,Oosterbeek
  • €0,00Deelname

Maandagavond 26 februari aanstaande organiseert de gemeente Renkum een informatieavond over woningsplitsen. Woningsplitsen is een ideale oplossing als een inwoner wil blijven wonen in de vertrouwde omgeving, maar met de hoeveelheid ruimte die past bij de huidige leefsituatie.

Met gemiddeld 53 m2 woonoppervlakte per persoon wonen wij in Nederland ruim. Terwijl een huis kopen voor veel (jonge) kopers bijna onmogelijk is. Het splitsen van uw woning of kavel biedt wellicht de mogelijkheden om familie/vrienden van passende woonruimte te voorzien. En zij zouden op hun beurt (in de toekomst) eventuele zorgtaken op zich kunnen nemen. Maar het (ver)bouwen van een woning kost ook geld en er zijn vergunningen nodig. Kortom:

De volgende vragen staan centraal tijdens de avond:
Wat komt er allemaal kijken bij het splitsen van een woning of kavel? En wat zijn de voor- en nadelen van?

Om die vragen te beantwoorden organiseren de gemeente Renkum, samen met BLG Wonen en Platform31 deze informatieavond over woning- en kavelsplitsen.

In de plenaire opening door onder andere wethouder Daniëlle van Bentem wordt uitgelegd uit waarom de gemeente dit thema belangrijk vindt. Vervolgens is er een informatiemarkt, waar men langs kraampjes kan lopen van verschillende experts. Zij vertellen wat er bij woningsplitsen komt kijken. Zo is er een medewerker van de gemeente die vertelt over de (vergunnings)aanvraag. Een architect legt uit wat er bij de verbouwing komt kijken en hoe u tegelijk de woning kunt verduurzamen. En een financieel adviseur geeft inzicht in de aanpak van de financiering. Ook zullen er ervaringsdeskundigen aanwezig zijn die hun ervaringen delen.

De avond vindt plaats in de Raadzaal van het gemeentehuis, Generaal Urquhartlaan 4 te Oosterbeek.
De inloop voor de avond is vanaf 19:00, waarna we om 19:30 beginnen met het programma. Na het plenaire programma (tot ongeveer 20:00) is er de gelegenheid om informatie op te halen op de informatiemarkt. Dit duurt tot ongeveer 21:00 uiterlijk.

Aanmelden voor de avond kan via aanmelden@renkum.nl. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Joep Geurink, j.geurink@renkum.nl.