Online informatiebijeenkomst over het reizen met het OV

Ervaar het OV

Evenement details

  • dinsdag | 15 maart 2022
  • 13:30 - 14:30
  • Online
  • €0,00Deelname

(Opnieuw) leren reizen met het openbaar vervoer

Is reizen met het openbaar vervoer even geleden? Of wordt dit een eerste keer? Het lijkt misschien onduidelijk hoe reizen met bus en trein precies werkt. Gelukkig valt het heel erg mee. Tijdens de interactieve online informatiebijeenkomst wordt hier alles over uitgelegd. En wordt duidelijk dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is.
Er is een interactieve bijeenkomsten gepland op dinsdag 15 maart 2022.

Wat houdt een online informatiebijeenkomst in?
In een klein groepje legt een OV-ambassadeur stapsgewijs uit hoe het aanvragen van een OV-chipkaart werkt en gebruiken van de OV-chipkaart in het openbaar vervoer gaat. Via een online verbinding. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers, die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer. De informatiebijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt maximaal een uur.

Wat heb ik nodig en hoe werkt het?
Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst hebben deelnemers een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Na aanmelding via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of telefoon 038 – 45 40 130 ontvangen deelnemers een inlogcode. Wie niet precies weet hoe een inlogcode werkt, kan telefonisch op weg geholpen worden.

Aansluitend een proefreisje plannen
Na deze bijeenkomst bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding. Deelname is gratis. De deelnemer betaalt alleen zelf de reiskosten. De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en zelf OV-gebruikers. Zij zijn ervaren in het wegwijs maken van andere senioren in het OV.

Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur