Tour de Brocante

Tour de Brocante in de Boschhoeve

Evenement details

  • vrijdag | 7 juni 2024
  • 10:00 - 17:00
  • De Boschhoeve, Boschhoeve 3, Wolfheze

Terwijl velen zich afvragen of ze dit jaar weer met vakantie naar Frankrijk zullen gaan, brengt kwekerij/tuin De Boschhoeve de sfeer van een Franse brocantemarkt op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni gewoon naar ons eigen land.

Twee dagen lang wordt het erf omgetoverd tot een Franse brocantemarkt: het plein staat vol kramen met brocante, antiek en curiosa met een zeer gevarieerd aanbod. Van bloemenvazen en kannen, glaswerk, oud serviesgoed en  schilderijtjes tot nostalgische voorwerpen uit grootmoederstijd. Van oude keukenspullen en Franse grespotten, tot oude tuinspullen en tweedehands tuinboeken. Wie van snuffelen houdt komt zeker aan zijn trekken.

Twee dagen lang wordt De Boschhoeve omgetoverd tot een Franse brocantemarkt: het plein staat vol brocanteurs met een zeer gevarieerd aanbod. Van nostalgische voorwerpen uit grootmoederstijd, antiek en brocante uit binnen- en buitenland, tot allerhande curiosa. Met een landelijke Engelse sfeer of de Franse slag, romantisch en verfijnd of stoer, voor elke smaak is wel iets te vinden. In de boomgaard mag iedereen naar eigen wens picknicken.

Bloembindster Marieke Nolsen uit Leusden verzorgt in de kleine schuur demonstraties met kleurrijk bloemwerk.
De tuin is geopend voor de bezoekers en in de theeschenkerij kunt u terecht voor koffie en thee met zoete of hartige versnaperingen. De organisatie is in samenwerking met Tineke van der Maas van De Engelse Serre.

De vaste planten op de kwekerij zijn opnieuw aangevuld en er zijn nog bijzondere groenteplanten en verse kruiden te koop. In de pluktuin en bij de moederplanten kunnen de eerste zomerboeketjes geplukt worden. De tuinen nodigen uit tot een heerlijke wandeling en om inspiratie op te doen voor de eigen tuin. Voor de inwendige mens zorgen we met koffie of thee, taarten, cakes en broodjes.

De entree van de tuinen en de markt is tijdens de Tour de Brocante gratis. Deze dagen worden georganiseerd in samenwerking met Tineke van der Maas van De Engelse Serre (www.deengelseserre.nl)

Meer informatie

www.deboschhoeve.nl