Grote belangstelling bij ontsteken lichtjes kerstboom

De 5000 energiezuinige lampjes in de kerstboom op het Dorpsplein in Wolfheze zijn weer aan. Onder grote belangstelling gaf wethouder Danielle van Bentem op dinsdagavond 13 december het sein om de lampjes te ontsteken.

Het is een evenement dat nu voor het 19e jaar op rij wordt gehouden, met uitzondering van coronajaar 2021. Toen was een gezamenlijk ontsteken van de lampjes niet mogelijk. Ondanks de kou was de opkomst dit jaar groot. Kinderen van de basisschool hingen zelfgemaakte kerstballen met kerstwensen in de boom. Daarna volgde het spannende moment. met het aftellen van tien naar nul werd het sein gegeven de lampjes te ontsteken. De oh’s en ah’s niet van de lucht.

Bij twee vuurkorven konden de kinderen marshmellows bakken, beschikbaar gesteld door de Stationswinkel, en menig volwassene maakte dankbaar gebruik van de warmte die het houtvuur gaf. Restaurant de Tijd schonk glühwein, Pro Persona de chocolademlek en bestuursleden van Dorpsbelang Wolfheze verzorgden het kerstbrood.

De kerstboom is ook dit jaar afkomstig uit Planken Wambuis en is door Natuurmonumenten beschikbaar gesteld. Zaterdag 10 december is door een groep vrijwilligers uit het dorp de boom omgezaagd, naar het dorp vervoerd en van verlichting voorzien. Voorzitter Siny van der Veen van Dorpsbelang Wolfheze bedankte alle vrijwilligers die ook dit jaar weer voor de prachtige kerstboom hebben gezorgd en overhandigde hen een presentje.

De kerstboom blijft staan tot zaterdag 7 januari 2023.