Grote boekenmarkt bij Wodanseck in Wolfheze

Op de grens van natuurgebied de Reijerscamp en het dorp Wolfheze ligt het clubgebouw van s.v. Wodanseck. Hier wordt zondag 14 november een gezellige boekenmarkt georganiseerd. Ook wandelaars zijn van harte welkom voor soep, broodjes en zelfgebakken taart en koek.

De collectie boeken zal jong en oud aanspreken, want er is voor iedere interesse en leeftijd genoeg te vinden. Van kinderboeken en stripboeken tot bijzonder antiquariaat. Van recente bestsellers tot receptenboeken en thrillers waarmee je de winter wel doorkomt mochten we ingesneeuwd raken.

De opbrengst is bestemd voor het opknappen van Wodanseck.

De club staat al 49 jaar bekend als een vereniging met een ongedwongen en gezellige sfeer waar iedereen elkaar kent en erbij hoort. De voetballers onderhouden zelf de velden die er fantastisch bijliggen. Het clubgebouw is na zoveel jaren toe aan een opknapbeurt om ook voor de komende generaties inwoners aantrekkelijk te zijn.

Van voetbalkantine naar sportieve ontmoetingsplek.

Ieder dorp heeft ruimtes nodig waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen organiseren. Wodanseck wil die functie vervullen. Een plek zijn waar iedere Wolfhezenaar een reden heeft om graag te komen. Voor sport en beweging, en zeker ook voor gezelligheid en ontmoeting. Het clubgebouw heeft veel mogelijkheden voor meervoudig gebruik. Een opknapbeurt en verduurzamende aanpassingen zullen de ruimte daarvoor geschikt maken.

Iedereen is welkom.

“Inclusiviteit” zit de club in het bloed. De vereniging heeft verschillende keren plezierig samengewerkt met lokale instellingen als Pro Persona, Het Schild, de basisschool en andere organisaties. De voetballers namen onmiddellijk jonge vluchtelingen onder hun hoede toen die tijdelijk in Wolfheze kwamen wonen. Tijdens de eerste corona lockdown werd een supermarkt geholpen met vakken vullen en bij ouderen klusjes verricht. Dit voorjaar is een Slow Sports groep gestart voor vrouwen van 60+ en dit initiatief bleek zo populair dat de gemiddelde leeftijd inmiddels flink gezakt is.

Kortom, Wodanseck heeft goede papieren om een dorpsbrede functie te vervullen en hoopt dat voldoende bewoners daarbij een handje willen helpen. Voor de boekenmarkt lijkt dat dik in orde.
We hopen op een goede opkomst zondag 14 november (10.00-16.00 uur, Duitsekampweg 45). De richtlijnen van het RIVM zullen nageleefd worden.