Jan van Oort en Helga Stellingwerf hebben mooist kerstversierde huis

De uitslag is bekend. Nieuwjaarsdag 2021 toog de jury van het mooist kerstversierde huis naar de winnaar. Ze troffen een gesloten deur aan, maar lieten de waardebon van tuincentrum Davidse achter. Juryleden Herry Kelderman (kerstboomcommissie) en Siny van der Veen (voorzitter Dorpsbelang Wolfheze) waren eenduidig in hun oordeel. Het huis van Jan van Oort en Helga Stellingwerf aan de Duitsekampweg verdienden de eerste prijs.

De oproep van Dorpsbelang om dit jaar extra aandacht te geven aan de buiten kerstversiering is niet aan dovemansoren gericht geweest. Wie het dorp in de dagen rond kerst heeft doorkruist kon zien dat op heel veel plaatsen was uitgepakt. Van Hazeleger tot de A50 en van Wolfsheide tot Buunderkamp. Ondanks corona hebben zo toch heel veel mensen van wat extra lichtjes mogen genieten.

Bij de jurering speelde zichtbaarheid vanaf de straat een belangrijke rol. De oproep was er immers op gericht om iedereen extra te kunnen laten genieten van het kerstgevoel. Er waren drie kanshebbers op de eerste prijs: Duitsekampweg 34, Lawijckerhof 24 en Wolfhezerweg 95. Heelsumseweg 44 verdiende een eervolle vermelding.

Er zijn al veel reacties binnengekomen om hier een jaarlijkse traditie van te maken.