Jerusalema challenge: de nieuwe danstrend ook bij Pro Persona

De nieuwe Jerusalema dans challenge is al meer dan 100 miljoen keer op YouTube bekeken. De challenge is gemaakt op de beat van de Zuid-Afrikaanse DJ ‘Master KG’ en het dansje is bedacht door een groep Angolese jongeren. Tijdens de pandemie is dit dé challenge die je moet uitproberen. Ook Pro Persona ging de uitdaging aan en deed mee aan de challenge.

Toen het filmpje van de Angolese jongeren op het internet kwam, ging het razendsnel de wereld over. De dans wordt door iedereen uitgevoerd en gedeeld op sociale media, zoals TikTok en Instagram. Door de challenge is het nummer een echte zomerhit geworden.

De wereld rond
De gospel met Zoeloe-tekst gaat de wereld rond en iedereen zingt mee. Jerusalema ikhaya lami, Ngilondoloze, Uhambe nami, Zungangishiyi lana… Dat betekent zoveel als ‘Jeruzalem, mijn thuis, red me en ga met me mee, laat me hier niet achter’. De boodschap: Jeruzalem is een stad voor alle religies die troost biedt aan alle mensen.

De challenge bij Pro Persona
Pro Persona heeft een filmpje gemaakt waarbij op diverse locaties op het terrein en door medewerkers en cliënten wordt gedanst op het nummer. De montage is op Youtube te bekijken: