Klok voormalige Open Hofkerk blijft behouden

De kerkklok bij de voormalige Open Hofkerk blijft behouden. Daar zijn de werkzaamheden begonnen om de kerk en voormalige Burcht om te vormen tot woningen. De kerk blijft als gebouw intact met appartementen. Op de plaats van de Burcht komen twee nieuwe woningen. Door de herbestemming van de kerk tot woonruimte moest er een nieuwe plek gevonden worden voor de klok.

De klok is oorspronkelijk van de verdwenen kerk aan de Balijeweg (ongeveer waar nu het appartementen complex staat). Nu er een nieuwe plek voor de klok moet komen is het ook tijd voor een nieuwe klokkenstoel, want de oude staat op instorten. Het idee is om zowel de klok van de kerk – oorspronkelijk van de Balijeweg – en het glas in lood van de voormalige Open Hof kerk te verwerken tot een nieuwe klokkentoren, zodat er van beide kerken iets terug te vinden is.

Plaats van de toekomstige klokkentoren staat nog open, maar wellicht is het nieuw ingerichte dorpsplein een optie..

De klok en een klein deel glas in lood ramen zijn overgedragen aan Dorpsbelang Wolfheze en gaan voorlopig in de opslag. Wij gaan op zoek naar een kunstenaar die de nieuwe klokkentoren kan vormgeven en maken. Kosten van het project zijn nog niet duidelijk, maar wellicht wordt te zijner tijd een crowdfunding actie ingezet om aan het benodigde bedrag te komen.

Wordt vervolgd.