Koninklijke onderscheiding voor Ellen Ninaber

Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen viel, voor het tweede jaar op rij, de eer te beurt aan een dorpsgenote om een Koninklijke onderscheiding in ontvangst te mogen nemen. Ellen Ninaber is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, en als je ziet wat Ellen allemaal heeft gedaan en nog doet voor de Wolfhezer gemeenschap, maar ook ver daarbuiten, dan is het bijna vreemd dat zij dit lintje nu pas opgespeld heeft gekregen.

Koninklijke onderscheiding voor Ellen Ninaber

Het opkomen voor de belangen van zowel mensen als dieren is een leidraad in haar leven, en dan met name voor die groepen die het op een of andere manier moeilijk hebben en wel wat hulp kunnen gebruiken. Of dat nou een taalcafé voor statushouders is, of het opknappen van de gymzaal, het behoud van onze lokale sportvoorzieningen (en zelfs het uitbreiden daarvan door het opzetten van een slow-sports activiteit voor ouderen), het wandelen met cliënten van Pro Persona, het regelen van huisraad voor mensen die buiten de boot dreigen te vallen, het beheren van de boekenvoorraad van de plaatselijke bibliotheek, het opzetten van een jeugddansgroep, of het zich beijveren voor een verhard pad naar het uitzichtpunt op de Reyerscamp, het zijn slechts een paar voorbeelden van de schier eindeloze lijst van activiteiten waar Ellen bij betrokken is (geweest).

Maar ook in haar professionele leven heeft ze zich op diverse maatschappelijke terreinen bovengemiddeld ingezet: van een beter onderwatermilieu in de Noordzee, tot jurist van Vogelbescherming waar het de dieren betreft, en als mediator heeft ze menig meningsverschil tussen partijen tot bevredigende oplossingen weten te brengen.
En wat haar het meeste siert: ze is overal bij betrokken, niet bang om soms op lange tenen te trappen, maar altijd in het algemeen belang, zonder zelf prominent op de voorgrond te treden. Sterker nog: ze cijfert zichzelf soms ten koste van haar eigen gezondheid weg, om voor anderen klaar te staan, daarbij anderen mobiliserend en motiverend, en met een volharding, waar menigeen het bijltje er allang bij had neergegooid.

Kortom: Ellen Ninaber is iemand waar je het niet altijd mee eens hoeft te zijn, maar waar je als dorpsgenoot bijzonder blij en trots op mag zijn omdat zij zaken aanpakt die anderen laten liggen. Een zeer gewaardeerd lid van onze dorpsgemeenschap en nu ook een terecht Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ellen werd dinsdagmorgen 26 april 2022 door burgemeester Agnes Schaap thuis verrast en ’s middags werden haar in bijzijn van haar dochter Naomi, familie en vrienden de bijbehorende versierselen opgespeld. Na afloop werd haar in de Feesttent van de Oranjevereniging Wolfheze op het terrein aan de Van Mesdagweg in Wolfheze een feestelijke receptie aangeboden.

Het bestuur van Dorpsbelang Wolfheze feliciteert Ellen van harte met deze welverdiende onderscheiding.