Koninklijke onderscheiding voor twee Wolfhezenaren

Herry Kelderman en Jan Schut, twee Wolfhezenaren die al meer dan 20 jaar actief zijn voor de vrijwillige brandweer, hebben uit handen van burgemeester Agnes Schaap een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Beide werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Naast de twee Wolfhezenaren kregen ook Arie van den Brink-Speijers, Marcel van Weelden, Peter van Dijk, Erwin Stevens, Hendrik Huibers, Tobias Sukkel, Theo van Krevel, Arnoud van de Vegte, Paul Schouten, Paul van Gameren en Roger Volkering een lintje.

Burgemeester Schaap roemde de toewijding en inzet van de decorranten: ‘Wat me opviel is de toewijding en inzet die u heeft getoond de afgelopen jaren. Hoe u mensen in grote nood helpt, elkaar opvangt bij heftige gebeurtenissen en naadloos samenwerkt als het erop aankomt. Het is goed om daar uitgebreid bij stil te staan.’

Het is tot nu toe gebruikelijk dat brandweerlieden na twintig jaar trouwe dienst een lintje ontvangen. Dat gaat echter veranderen zo laat de gemeente Renkum weten: vrijwillige inzet wordt het belangrijkste criterium voor een onderscheiding, niet het aantal dienstjaren.