Lichtjes kerstboom onder grote belangstelling ontstoken

Het was een lustrumeditie. Voor de 20ste keer zijn onder grote belangstelling de lichtjes in de kerstboom op het Dorpsplein ontstoken. Het lustrum was reden om als eerste drie vrijwilligers van het eerste uur in het zonnetje te zetten. Jan van Oort, Herry Kelderman en Fred Schiebelhout zorgen al 20 jaar dat Wolfheze kan genieten van een prachtig verlichte kerstboom. Samen met een aantal andere vrijwilligers die iets minder lang helpen. Burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Simon van Hoving ontstoken dit jaar, samen met alle aanwezigen, de lichtjes.

Kerstboomvrijwilligers van het eerste uur

Rechts op de foto drie kerstboomvrijwilligers van het eerste uur. Van rechts naar links: Fred Schiebelhout, Jan van Oort, Herry Kelderman

Toenmalig voorzitter van Dorpsbelang Wolfheze, Michel van Tooren, lanceerde het idee voor een kerstboom. De uitvoering werd meteen ter hand genomen door de drie mannen. in de loop der jaren is de plaats van de boom veranderd en ook de verlichting heeft een aantal jaren geleden een flinke upgrade gehad met meer, maar ook zuiniger lampjes.

Burgemeester Schaap ging ik haar rede in op het lichtpunt in een woelige wereld. Ze prees de saamhorigheid en bedankte iedereen die dit elk jaar weer mogelijk maakte. Ook vroeg ze de aanwezigen om op het plein in gesprek te gaan met de Oekrainse dorpsgenoten en statushouders die in het dorp gehuisvest zijn. Ze bedankte het dorp voor de gastvrije ontvangst die de mensen genieten. Kinderburgemeester Simon van Hoving sprak de hoop uit de kerstboom een lichtje voor iedereen kan zijn.

Daarna was het aftellen geblazen van tien naar nul. Het Dorpsplein baadde in het licht van de kerstboom. Onder het genot van een bekertje glühwein of chocolademelk en geroosterde marsmellows werd de avond afgesloten. Het bestuur van Dorpsbelang Wolfheze kijkt terug op een geslaagd evenement. Bedankt voor ieder die er was en fijne feestdagen en een mooi 2024 toegewenst.

Kerstboom 2023