Natuurmonumenten zoekt vrijwillige publieksboswachters voor Planken Wambuis en Wolfheze

Natuurgebied Planken Wambuis ligt in de gemeente Ede, naast de Ginkelse Heide en Nationaal Park De Hoge Veluwe. Iets verder ten zuiden ligt natuurgebied Wolfheze met een van de oudste bossen van ons land. Om tijdens de weekenden in deze gebieden goed zichtbaar te zijn voor bezoekers zoekt Natuurmonumenten extra vrijwillige publieksboswachters.

De vrijwillige publieksboswachters heten in de weekenden de bezoekers welkom, geven recreatieve tips en delen informatie. Afwisselend staan zij met promotiemateriaal op vaste plekken of bewegen ze zich wandelend of fietsend door het natuurgebied, mede afhankelijk van de weersomstandigheden en piekmomenten. Ook vertellen zij over het werk van de Vereniging Natuurmonumenten en de mogelijkheid om de vereniging te steunen. Wanneer nodig spreken de vrijwillige publieksboswachters bezoekers vriendelijk aan op klein ongewenst gedrag, zoals een hond die niet aangelijnd is.

Als vrijwillige publieksboswachter krijg je de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je inzetbaar bent. Het inroosteren wordt namelijk in overleg gedaan uitgaande van minimaal twee keer per maand een weekenddag. Nieuwe vrijwilligers krijgen bovendien een vast aanspreekpunt en een gedegen inwerkprogramma met verschillende trainingen.

Geïnteresseerden met hart voor de natuur en woonachtig in een straal van maximaal 25 km rondom natuurgebied Planken Wambuis kunnen reageren vóór 9 januari 2022. Meer informatie is te vinden op de website van Natuurmonumenten www.nm.nl/vacature-publieksboswachter