Netsportcourt op Van Mesdagweg

In 2022 vindt het WK volleybal voor vrouwen plaats in Gelderland. Ook Renkum heeft een aandeel in alles wat er rondom het WK plaatsvindt. In aanloop naar het WK organiseren de gemeente Renkum en diverse (sport)partners allerlei activiteiten die van dit unieke en grote evenement een mooi feest maken.

Om volleybal en beweging onder de aandacht te brengen, krijgt elk van de 6 dorpen in de gemeente Renkum nog vóór de zomer van 2022 een nieuw sportveldje: een netsportcourt. Op dat veld van 5 bij 12 meter staat een in hoogte verstelbaar net. Zo kunnen inwoners van alle leeftijden daar hun favoriete sport beoefenen: volleybal natuurlijk, maar ook tennis, badminton, voetvolley en nog veel meer.

In Wolfheze wordt dit veld gerealiseerd op het Van Mesdagplein. De werkzaamheden worden uitgevoerd en afgerond in de week van 2 mei. Op dit plein zijn nu ook al verschillende spel- en sportmogelijkheden en dit volleyveld is hier een mooie aanvulling op. Het plein kan deze nieuwe impuls goed gebruiken. De positie van het veld op het plein is in overleg met andere gebruikers, zoals de Oranjevereniging en de Schaats-cie, bepaald.

Bij de realisatie van de spoorweg-ondertunneling staat herinrichting van het Van Mesdagplein ook op de agenda. Mocht daar t.z.t. aanleiding voor zijn, dan is het volleyveld eenvoudig te verplaatsen.