Prinses Beatrixschool Wolfheze maakt kans op een ANWB Verkeersplein

De Prinses Beatrixschool heeft vrijdag 21 mei te horen gekregen, te zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan. Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school onder andere zoveel mogelijk stemmen werven. En jij kunt meehelpen. Breng tussen 21 mei en 10 juni jouw stem uit via anwb.nl/verkeerspleinen en wie weet ligt er na de zomervakantie een prachtig ANWB Verkeersplein op het schoolplein van de Prinses Beatrixschool in Wolfheze.

Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein
De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. Sanne van den Rotten, projectleider van ANWB Verkeerspleinen: “We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen en tegelijkertijd kennis te laten maken met verschillende verkeerssituaties. Zo sturen ze hun zoon of dochter straks met een gerust hart op pad. ”

De verkeersveiligheid rondom onze school kan veel beter. Een zeer gevaarlijke en drukke spoorwegovergang doorkruist ons dorp. De doorgaande weg door het dorp is recent aangepast naar 30 km. Het is echt een sluiproute voor het geval de A50/A12 vast staat. Deze verkeerssituaties zijn gevaarlijk voor onze kinderen.
Onze leerlingen komen met name te voet en per fiets naar school, ze worden maar beperkt met de auto gebracht, vanwege de kleinschaligheid van het dorp. Verkeerservaring opdoen is hard nodig en tegelijk met zoveel voetgangers op school, doen leerlingen hier maar beperkt ervaring in op. Voor het voorgezet onderwijs moeten ze dan ineens op de fiets, terwijl ze maar weinig fiets- en verkeerskilometers in de benen hebben. Een verkeersplein ruim 40is daarom erg welkom en hard nodig.
Het schoolplein heeft ook na schooltijd echt een dorpsfunctie als dé speelplek. Mochten we het verkeersplein winnen, dan wordt daar zeker weten heel dankbaar gebruik van gemaakt!

In iedere provincie één winnaar
In totaal zijn er in Gelderland ruim 40 scholen die kans maken op het ANWB Verkeersplein. Om het ANWB Verkeersplein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de grootte van de school. OP basis van het aantal stemmen en de motivering op het aanmeldformulier, bepaalt de Adviescommissie uiteindelijk wie er wint. De winnaars worden op 21 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 5 juli en 10 september wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Stem vóór 10 juni
Gun je de Prinses Beatrixschool een ANWB Verkeersplein? Stem dan tussen 21 mei en 10 juni via anwb.nl/verkeerspleinen.

Meer informatie:
Julia Donkers VZ MR: 06 289 55 907