Stand van zaken Open Hofkerk

We zijn weer een stap verder, dus het is tijd voor een nieuwe update over het plan voor de herontwikkeling van de Open Hofkerk in Wolfheze en de bouw van vier woningen (twee 2-onder-1-kappers) op de plek van dorpshuis De Burcht.

Eerder dachten we met de bouw te kunnen starten voor de zomer, maar doordat we nog een aantal extra onderzoeken naar verduurzaming doen, verwachten we nu dat we in het najaar kunnen starten.

Omgevingsvergunning is binnen
Zoals we al eerder vertelden is in mei de maatschappelijke bestemming gewijzigd naar wonen, dat is nodig om woningen te mogen bouwen op het achterterrein en in de kerk. Vervolgens hebben we de omgevingsvergunning ingediend bij de gemeente. In de omgevingsvergunning worden alle vergunningen voor de sloop, de bouw en de herontwikkeling geregeld. Deze is onlangs ook verleend. Dat betekent dat de lichten op groen staan om te starten met de uitvoer. Wij willen het bouwplan voor de start nog aan jullie presenteren.

We hopen op een bijeenkomst na de zomer
Als de coronamaatregelen het toestaan, willen we in oktober nog een keer een bijeenkomst organiseren in de Open Hof Kerk. Dan zullen we vertellen wat er precies gaat gebeuren, hoe we het project gaan aanpakken en wat de verwachte planning is. Ook zal er uiteraard ruimte zijn voor vragen. Een uitnodiging voor dit moment volgt na de zomervakantie.

Bron: Schipper Bosch projecten