Update project Open Hofkerk Wolfheze

Zoals we u eerder vertelden staan alle lichten op groen om met de transformatie van de Open Hofkerk en de bouw van de woningen op de plek van dorpshuis De Burcht te starten. De benodigde vergunningen zijn verleend en het bouwplan is bijna klaar. Wij willen echter de woningen zo duurzaam mogelijk bouwen en zijn daarover in gesprek met de gemeente. Dat duurt langer dan verwacht.

Ook de stijging van de bouwkosten, zorgt voor enige vertraging bij het starten met dit project. We willen namelijk geen concessies doen op onze duurzame ambities. Zo hebben we de ambitie om de woningen te bouwen in CLT – kruislaags hout – een duurzamere vorm van bouwen vergeleken met traditionele betonbouw. Maar de kosten van houtbouw zijn enorm gestegen de afgelopen maanden en dat maakt de rekensom lastig.

Bijeenkomst bouwplan
De bijeenkomst over het bouwplan – waarin we u bijpraten over hoe we het project precies gaan aanpakken, hoe de nieuwe woningen eruit gaan zien en de planning – verschuiven we dan ook naar het volgende jaar. Voor nu zullen we wel een bouwhek gaan plaatsen rondom het terrein, maar starten we dus nog niet met de bouwwerkzaamheden.

We hopen u voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Stijn van Vuuren
Ontwikkelaar Schipper Bosch Projecten

Bron: Schipper Bosch Projecten