Veel bruikbare spullen voor dorp uit De Burcht gehaald

Met vereende krachten zijn zaterdag 6 april nog goed bruikbare spullen uit De Burcht gehaald en opgeslagen. Zowel de Open Hof Kerk als de Burcht zijn sinds januari gesloten. De PKN Oosterbeek Wolfheze is op zoek naar een nieuwe eigenaar voor de gebouwen en het terrein. In de Burcht stond nog een deel van de inventaris die voor dorpsactiviteiten prima dienst kunnen dien.

Met vereende krachten zijn zaterdag 6 april nog goed bruikbare spullen uit De Burcht gehaald en opgeslagen.

Om 10.00 uur was het verzamelen bij voorzitter Siny van der Veen van Dorpsbelang en voorzitter Servi Orbons van de Oranjevereniging had vlaaien gebakken. Jan van Oort, Rens Verbeek en oud-voorzitter van de vereniging Frans Kappen hielpen mee. Dat gold ook voor Ellen Ninaber van Sterk Wolfheze, gewoon vrijwilliger Kees Gillese en Hans van der Ros van het kerkbestuur.

Er is echt heel veel opgeslagen: glazen, kopjes en schotels, borden, soepkommen en bestek etc., naast stoelen, thee- en koffiekannen en schalen voor salades of bitterballen en een grote soep/chocolademelk/koffie ketel.

De bedoeling is dat iedereen uit het dorp deze kan gebruiken voor evenementen. Denk aan de catering bij activiteiten van Sterk Wolfheze, de feesten van de Oranjevereniging, dorpsactiviteiten van Dorpsbelang, straatfeesten etc..
Hoe dit logistiek en qua afspraken verder geregeld wordt is op moment van schrijven nog niet duidelijk.