Winter Wine Wolfheze 2020 succes

Rond de jaarwisseling druppelen de eerste aanmelding binnen op winter.wine.wolfheze@gmail.com.

Winter WIne volgt hetzelfde principe als bij het Running Dinner (dit is altijd de eerste zaterdag in oktober). Elk deelnemend koppel (of single) verzorgt een voor- hoofd of nagerecht.
De overgebleven 2 gangen gebruik je op 2 andere adressen. Bij Winter WIne zijn de gangen, ‘toast’s’ en hoeft er geen gang geserveerd te worden, maar volstaat een hapje en een drankje. Wel wordt er, net als bij de grote broer, gerouleerd.

Uiteindelijk zijn er 42 aanmeldingen en kan begin februari met de indeling begonnen worden. Dit is geen sinecure. Niet alleen moeten de deelnemers over 3 ‘toast’s’ verdeeld worden, waarbij elke deelnemend stel zelf een keer gastheer/vrouw is, ook moet voorkomen worden dat deelnemers elkaar bij een volgende toast, weer tegenkomen. Na 3 middagen ploeteren, schuiven en vele kopjes thee, is het eindelijk gelukt. Nu maar hopen dat er geen last-minute afmeldingen komen, want dan moet de hele indeling opnieuw.
Er zijn gelukkig geen afmeldingen en als het gezelschap compleet is, ontvangt iedere deelnemer een envelop met zijn of haar route voor de middag.

Na het aperitief, aangeboden door Wijnkoperij Henri Bloem en een lekkere amuse van De Tijd, waaiert iedereen rond kwart voor vier uit naar het adres van zijn/haar eerste toast. De wissel is na 5 kwartier en de laatste toast is weer 5 kwartier later. Inmiddels is het donker geworden en begonnen te regen. De wind giert door de straten van Wolfheze, maar binnen is het gezellig, want, Winter Wine Wolfheze!

Wederom een geslaagde middag en als de organisatoren het goed begrepen hebben, voor herhaling vatbaar. Tot volgende keer!