Wolhezerweg zuid en noord tegelijk dicht. Dorpsbelang eist maatregelen voor doorgaand verkeer

Komende maandag 22 februari starten de werkzaamheden aan de noordzijde van de Wolfhezerweg. De werkzaamheden aan de zuidkant zijn echter nog niet afgerond. Dit betekent dat alleen via de Balijeweg – Heelsumseweg en Parallelweg het dorp bereikbaar en te verlaten is. De gemeente heeft Dorpsbelang Wolfheze gevraagd om inwoners te vragen vooral de Parallelweg te gebruiken om van en naar het dorp te komen, zeker richting A50 of de dorpen Heelsum en Renkum zelf. Dit om de Heelsumseweg zoveel mogelijk te ontlasten. Het bestuur heeft de aannemer en gemeente aangegeven dat best te willen doen, maar wel met als eis dat alles in het werk wordt gesteld doorgaand verkeer te weren. Er is namelijk geen enkel doorgaand verkeer meer wat nog iets in het dorp te zoeken heeft.

De vrieskou heeft roet in het eten gegooid om de werkzaamheden aan de Wolfhezerweg Zuid op tijd af te krijgen. Het is niet mogelijk om de werkzaamheden aan de noordzijde uit te stellen. Dit betekent dat de Heelsumseweg steeds meer (sluip)route wordt om van en naar het dorp te komen. Bewoners van de straat hebben hun zorgen daarover naar de gemeente geuit. Ondertussen weten steeds meer mensen dat de Heelsumseweg gebruikt kan worden om toch door het dorp heen te komen, ook doorgaand verkeer.

De gemeente doet een dringend beroep op inwoners om zoveel als mogelijk via de Parallelweg van het naar het dorp te gaan. Dorpsbelang Wolfheze eist daarop van de gemeente dat alles in het werk wordt gesteld om doorgaand verkeer tegen te houden. Dat betekent opnieuw fysieke afsluiting en handhaving met enkel doorgang voor bestemmingsverkeer en inwoners ter hoogte van de Bilderberglaan bij Fletcher Hotel Wolfheze en de rotonde bij de Airborne snackbar in Renkum Heelsum.

Omdat het verzoek van de gemeente pas gisteren bij het bestuur binnenkwam is nog niet duidelijk of die eis wordt gehonoreerd. Wel is duidelijk dat die eis bij de gemeente klip en klaar is overgekomen.