Erepenning van gemeente Renkum voor Frans van Daal

Op dinsdagavond 21 juni ontving Frans van Daal uit handen van burgemeester Agnes Schaap de erepenning. Hiermee werd Frans ereburger van de gemeente Renkum.

Frans is voorgedragen voor de erepenning vanwege zijn enorme inzet voor Dorpsbelang Wolfheze en daarmee voor het dorp Wolfheze en de gemeenschap. Inmiddels is Frans geen bestuurslid meer, maar nog steeds is hij een zeer actief en een graag gezien lid van Dorpsbelang Wolfheze.

Sinds 2005 actief en betrokken

Al sinds 2005, bij zijn komst naar Wolfheze, is hij actief voor Dorpsbelang Wolfheze. Start met de bouw van een website voor de dorpsvereniging, en sinds 2010 ook zeer actief in het bestuur. Hij vroeg aandacht voor de verkeersveiligheid in Wolfheze, en met name bij Het Schild. Frans is erg betrokken bij de spoorwegovergang en de toekomstplannen voor de onderdoorgang. Veiligheid staat bij hem hoog in het vaandel. De nadruk op de veiligheid voor blinden en invaliden.

Activiteiten Wolfheze

Ook was hij nauw betrokken bij het opstellen van de toekomstvisie voor Wolfheze. Met verschillende betrokken partijen, waaronder de gemeente, werden de wensen en mogelijkheden besproken hoe een toekomstig Wolfheze er uit zou moeten zien.

In 2019 werd hij lid van het in dat jaar opgerichte Airborne comité Wolfheze. Mede door zijn inzet is het theaterstuk ‘Blik Terug’, dat gaat over het bombardement op Wolfheze op 17 september 1944, in openluchttheater De Klaproos te zien geweest. Ook zet hij zich jaarlijks in voor de voor de 4 mei herdenking en maakt hij deel uit van de kerstboomcommissie.