Het heeft zijne majesteit behaagd…

….dat Gerie en Gert Vonk uit Wolfheze een lintje kregen!

Daar moesten we meer van weten. En daarom ben ik rond lunchtijd eens gaan kijken hoe het met deze gedecoreerde mensen ging na een weekend vol festiviteiten. Zoals veel genomineerden waren ze met een smoes naar het gemeentehuis geleid en bleek daar alles juist om hen te draaien. Ze waren ook zeer geroerd door de aubade die de platte kar met al die kinderen hen zaterdag brachten.

Ik trof een zeer trots stel in een huis vol bloemen en kaarten. En natuurlijk kwam de kist met de decoratie en de officiële oorkonde tevoorschijn en werd mij door de verhalen geheel duidelijk waarom Gerie en Gert dit lintje verdiend hebben. Hun inzet begon al op jonge leeftijd in het dorp Randwijk , waar ze o.a. scheidsrechter en koster zijn geweest. De opvang van pleegkinderen in hun gezin . Ook hebben zich jarenlang ingezet in Wolfheze als kosters in de kerk, zingen in het koor en het rondbrengen van maaltijden. De lijst is lang niet compleet. Er is nog veel meer te noemen.

Natuurlijk er zijn enkele taken afgebouwd . Zo is de kerk in Wolfheze gesloten en het tafeltje-dek-je opgeheven. Maar wie meent dat ze nu rustiger aan gaan doen, komt bedrogen uit. Deze kwieke tachtigers hebben nog genoeg te doen in het dorp en koor en we zullen ze nog vaak tegenkomen!

Namens iedereen van Dorpsbelang nog hartelijk gefeliciteerd!

Hella van den End
Vice voorzitter