Lintje voor 7-jarige Valerie uit Wolfheze

Op 20 november 2020, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, zijn voor het eerst kinderlintjes uitgereikt. Drie jonge inwoners ontvingen de primeur uit handen van kinderburgemeester Julot Hulsebos en burgemeester Agnes Schaap. Ze brachten aan alle 3 een coronaproof verrassingsbezoek om het lintje persoonlijk te overhandigen. Andere leden van de kinderlintjes-beoordelingscommissie waren ‘aanwezig’ met een videoboodschap.

Kinder- en jongerenlintjes
De lintjes zijn een initiatief van de 1e kinderburgemeester van Renkum, Remi Bakker. Vergelijkbaar met de normale lintjes die in april uitgereikt worden, zijn kinder- en jongerenlintjes bedoeld voor kinderen en jongeren die zich bijzonder hebben ingezet. Bijvoorbeeld voor een goed doel, bij een vereniging of op een ander gebied. Met hun inzet zijn ze een voorbeeld voor anderen. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Dit jaar ontvingen Marith Visser uit Renkum (10), Valerie van Aalst uit Wolfheze (7) en Remi Bakker uit Renkum(12) een lintje.

Valerie van Aalst
Valerie, 7 jaar uit Wolfheze, zag tijdens het wandelen veel afval in de berm liggen. “Dat kan echt niet! Waarom gooien mensen dat hier neer?” Ze wilde een prikstok en een zak om het op te ruimen. Haar moeder regelde dat voor haar, met hulp van de gemeente. Valerie ging op pad en verzamelde op 1 avond een hele zak vol (!) zwerfafval op de Heelsumseweg en een deel van de Wolfhezerweg. Daarmee is ze al zo jong een voorbeeld voor iedereen, jong en oud.

Burgemeester Agnes Schaap is trots op de drie jonge helden. “Het is zo geweldig om te zien dat jonge mensen zoveel hart voor anderen en de wereld hebben. Hartverwarmend om te zien en te horen wat zij betekenen. Allemaal hebben ze de lintjes dik en dik verdiend!”