Veel belangstelling voor woningen Boven Heide

Het was druk in Fletcher Hotel Buunderkamp bij de inloopavond op dinsdag 19 december over het nieuwbouwproject Boven Heide. Niet alleen dorpsgenoten die benieuwd waren naar de ontwikkelingen rondom de nieuwbouw, maar vooral ook veel belangstellenden voor een woning. Van buiten maar ook van binnen het dorp.

Bij binnenkomst bleek direct dat de presentatie van de 52 te bouwen woningen de insteek van de avond was. Op grote panelen werden de diverse type woningen gepresenteerd. Op het voormalige terrein van Willemsen Naaldhout aan de Duitsekampweg komen 31 hoek- en tussenwoningen, 12 twee onder één kappers, 3 vrijstaande woningen en 6 royale villa’s. Alle woningen worden gasloos gebouwd en hebben standaard het A+++ energielabel. De prijzen variëren van ca. € 365.000 voor een starterswoning en ca. € 840.000 voor een luxe villa. De woningen gaan naar verwachting in mei 2024 in de verkoop.

Het bestemmingsplan is in mei 2023 onherroepelijk geworden. Binnenkort wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Wanneer gebouwd gaat worden is niet met 100% zekerheid te zeggen. Streven is in 2025. Mogelijk valt de bouw deels samen met de aanleg van de spooronderdoorgang. Dit is voor het bestuur punt van aandacht.

Kijk voor meer informatie over het project Boven Heide op de site van Van Wanrooij – Van Schijndel.